«Марко Кропивницький» в «Грі долі» на «UA : ПЕРШИЙ»

3

«Марко Кропивницький»

10 червня, в п’ятницю о 16-35; повтор — в неділю, 12 червня о 10-35.

Частина 1

Юний Марко Кропивницький крадькома тікав з роботи на репетиції та вистави аматорського гуртка. Канцелярська атмосфера була для нього задушливою. Завдяки театру він подружився з братами Тобілевичами. Вони разом пройшли довгий шлях до професійної сцени. Завдяки театру Кропивницький познайомився із своєю першою дружиною Олександрою. Про те, яким було недовге сімейне щастя Марка та Олександри Кропивницьких у першій частині фільму «Марко Кропивницький».

Частина 2

Після ранньої смерті дружини Олександри Марко Кропивницький поринув у театральну діяльність. Він багато грав на сцені, писав п’єси, створював театральні колективи. Його життя цілком було підкорене театру. Одначе сімейне життя не складалося. Марко Лукич довго не міг знайти свою другу половину, і знову його поглинало театральне життя.  Про приватне життя  батька українського професійного театру в другій  частині фільму «Марко Кропивницький» в  документальному серіалі „Гра долі” з ведучою Наталкою Сопіт.

Частина 3

Марко Лукич Кропивницький був одним із засновників українського «театру корифеїв».  Таку назву дістали театральні трупи, які очолював цей видатний діяч. Його виставили бачили світло рампи навіть у Маріїнському театрі Санкт-Петербурга, а гра акторів дістала прихильність імператорських осіб. Самого Кропивницького разом із Марією Заньковецькою запрошували грати в імператорському театрі, проте вони відмовились. В особистому житті Марко Кропивницький знайшов затишок тільки на схилі літ. Про друге одруження знаменитого актора і режисера і про його останні ролі в театрі дивіться у третій частині фільму «Марко Кропивницький» в  документальному серіалі студії «ВІАТЕЛ» „Гра долі” з ведучою Наталкою Сопіт.

Василь Вітер в музеї КропивницькогоМарко-Кропивницький-14910